Startsida
Om Tangotravel
Om Argentina
Startpaket
Hotell
Resmål/Priser
Jul & Nyårsresa
Specialresor
Chile
Återförsäljare/Resebyråer
Boka resa/Kontakta oss
STARTPAKET BUENOS AIRES
3 nätter från 11000 kr.

(Flyg, hotell med frukost 3 nätter, transfer från flygplatsen och citytur)
Prisexemplet ovan kan variera beroende på vilket flygbolag du väljer och vilken årstid du reser.
Klicka på länkarna för ytterligare information!

Upplevelseresor till ARGENTINA som kan kombineras med resor till BRASILIEN-CHILE-PARAGUAY-URUGUAY

En resa med Tangotravel ger dig möjligheten att upptäcka en stor del av Sydamerika.

Buenos Aires är tangons huvudstad, staden som aldrig sover, staden med ett levande kulturliv, staden med den goda maten och staden där fotbollen är en passion. En promenad på kullerstensgatorna i stadsdelen San Telmo med tangomusik i bakgrunden och doften av de underbara stekarna som tillagas i de otaliga restaurangerna lämnar ingen oberörd.

En svensk båt lade till i hamnen i La Boca år 1905. Fotbollsklubbens ordförande bestämde att blått och gult skulle bli färgkombinationen i dräkterna till stadens stolthet fotbollslaget Boca Juniors. Som svensk är man alltid välkommen till stadsdelen La Boca. Många är balkongerna som draperas med den svenska flaggan och under hemmamatcherna i
” La Bombonera ” vajar de svenska flaggorna för vinden.

En kväll med en tangoshow och en god middag med ett Argentinskt rödvin tillfredställer både kropp och själ. En promenad på Avenida 9 de Julio med brusande trafik och kantad av cafeér, en promenad på teatergatan Corrientes eller biografgatan Lavalle, en båtfärd i floddeltat El Tigre som är början på Rio de la Plata , en taxifärd till nöjeskvarteren Recoleta eller Puerto Madero, en promenad runt sjöarna i Palermoparken fylld av joggare och familjer på picknick, en sådan start gör att man blir nyfiken på vad Argentina har mer att erbjuda…

En kort båtfärd över Rio de la Plata tar dig till Uruguay. Det första du möter är den charmerande staden Colonia med dess kullerstensgator och hus från kolonialtiden. Färden går vidare till Montevideo som med sina vackra stränder är Uruguays motsvarighet till Rio de Janeiro.

Är du intresserad av magnifika naturupplevelser blir du inte besviken på Patagonien och Eldslandet. Valdéshalvön är känd för sitt rika djurliv. Det är också platsen där valarna parar sig. Calafate är utgångspunkten för ett besök till den mäktiga glaciären Perito Moreno. Eldslandet med sin karga skönhet lämnar ingen oberörd. Bariloche är omgiven av berg och sjöar i en vacker natur.

I Mesopotamiens sjöar och träskmarker, såsom i Pantanal i Brasilien,
finns ett rikt fågel- och djurliv med alligatorn som den okrönte kungen av området Besökaren kan räkna med ett flertal oförglömliga naturupplevelser under vistelsen.

Mendoza har förutom sina vingårdar mycket att erbjuda. En middag på Park Hyatt hotel´s Bistro M som har 450 viner på menyn (varav 90 % från Mendoza) är ett måste för vinälskaren!. Passagen över Anderna på vindlande serpentinvägar tar dig till Santiago i Chile. Valparaiso, Viña del Mar och vingårdar är bara en del av vad detta område har att bjuda på.

Salta är utgångspunkt för en safari ”bland molnen” som tar dig fram
i en imponerande bergsmiljö i nordvästra delen av Argentina. Här är Inkakulturen bäst bevarad och man finner den största delen av
ättlingarna till detta folkslag inom landet.

Nordöstra delen av landet är hemvist åt de fantastiska vattenfall som indianerna i området döpte till Iguazu ”de stora vattnen”. De tre grannstäderna Ciudad del Este (Paraguay), Puerto Iguazu (Argentina) samt Foz do Iguacu (Brasilien) visar tydligt att de behållit sina ”identiteter” trots livligt utbyte mellan städerna/länderna.

Ovanstående är bara en bråkdel av allt som finns att upptäcka i denna
del av världen. Vill du kombinera resandet med något specialintresse
(golf, fiske, tangodans m m) så kan det ordnas.

Det går att kombinera dina resor i Argentina med Rio de Janeiro och/eller Chile!

VÄLKOMMEN TILL ARGENTINA!

Göran Johansson / Tangotravel

 

 

RUNDRESA 1
ARGENTINA-URUGUAY
RUNDRESA 2
SVENSKBYGDER OCH VATTENFALL I
ARGENTINA-BRASILIEN-PARAGUAY-URUGUAY
RUNDRESA 3
RIO DE LA PLATA-STILLA HAVET ARGENTINA-CHILE-URUGUAY
RUNDRESA 4
ARGENTINA MED PATAGONIEN OCH URUGUAY