Startsida
Om Tangotravel
Om Argentina
Startpaket
Hotell
Resmål/Priser
Jul & Nyårsresa
Specialresor
Chile
Återförsäljare/Resebyråer
Boka resa/Kontakta oss
STARTPAKET BUENOS AIRES
3 nätter från 11000 kr.

(Flyg, hotell med frukost 3 nätter, transfer från flygplatsen och citytur)
Prisexemplet ovan kan variera beroende på vilket flygbolag du väljer och vilken årstid du reser.
Klicka på länkarna för ytterligare information!

Om Argentina

Folk och kultur
Argentina är en blandning mellan Sydamerika och Europa. Befolkningen består till stor del av ättlingar till utvandrade europeér från i första hand Italien och Spanien. I norra delarna finns stora kolonier med ursprung från Ryssland, Ukraina och även de nordiska länderna Oberá, en stad i landskapet Misiones är t o m grundad av svenskar. I nordväst finns det stora flertalet av ättlingarna till ursprungsbefolkningen. I Patagonien finns det grupper från Storbritannien, Irland och f d Jugoslavien. Allt detta ger en intressant blandning från många kulturer. Tangon har sitt ursprung från invandrargrupper som levde i hamnområdet La Boca.
Det största fotbollslaget Boca Juniors har tagit färgerna till sina dräkter från flaggan på en svensk båt som lade till vid hamnen.

Argentinarna är mycket hjälpsamma och välvilligt inställda till turister. Buenos Aires är en stad som aldrig sover. Det finns folk på cafeér, barer och restauranger dygnet runt. Maten håller en mycket hög kvalité, speciellt köttet är världsberömt. Det inhemska vinet håller en mycket hög internationell klass. De mest kända vinerna kommer från Mendoza men även andra områden, bl a Patagonien och Cafayate har egen tillverkning. Kultur är en mycket viktig del av Argentinarens vardag. Teatrar, cafeér, biografer och danssalonger är mycket välbesökta.

Klimatet
är väldigt varierat eftersom landet mäter cirka 450 mil från norr till söder. Vinterperioden jun-aug är kall och snörik i den södra halvan av landet. Snötäcket når ibland ända upp till Mar del Plata. I Buenos Aires kan temperaturen gå ner mot nollsträcket på nätter och morgnar för att sedermera på dagen gå uppemot 20-graderssträcket. Det kan även förekomma vinterdagar med uppemot 30 plusgrader. I de norra delarna är klimatet betydligt behagligare på vintern. I södra halvan brukar temperaturen ligga på +20-30 i dec-mars. De norra delarna kan ibland hamna uppemot +40 men vanligtvis håller det sig omkring 30-strecket.

Politik/Ekonomi
Argentina är en demokratisk republik. Efter den ekonomiska krisen som kulminerade i dec-2001, med en devalvering av peson till en tredjedel av värdet, råder en politisk stabilitet med en folkvald president och en ekonomisk tillväxt på ca. 7%. Argentina är ett ”lugnt” land att resa i men självklart gäller det likaväl som i övriga delar av världen att man inte bär på sig för mycket pengar eller värdesaker i onödan. En mörk kväll tar man taxi till hotellet i stället för att gå 10 kvarter.

Prisnivån
är mycket förmånlig sedd med svenska ögon. En middag för två, med en flaska vin till, kostar från 300 kr.Taxiresor är också mycket billiga. En 5 km-resa kostar ca 60 kronor. Kläder, skor, lädervaror m m i hög kvalitét är också mycket prisvärda.

Bussresor
Alla långfärdsbussar är bekväma och stolarna kan fällas ner i ”halvliggande ställning” som standard och många bolag har sovstolar samt matservering ombord.
De som inte har matservering gör flera stopp på vägkrogar under färden. Toalett på långfärdsbussar är standard i Argentina. Eftersom tågnätet inte är stort i Argentina reser de flesta med buss. Konkurrensen mellan de olika bolagen gör att prisnivån är låg jämfört med flyget.

Inrikesflyget
Har ett mycket gott rykte för sin tidhållning och säkerhet.
Sett till de stora avstånden är prisnivån relativt låg.

 

 

RUNDRESA 1
ARGENTINA-URUGUAY
RUNDRESA 2
SVENSKBYGDER OCH VATTENFALL I
ARGENTINA-BRASILIEN-PARAGUAY-URUGUAY
RUNDRESA 3
RIO DE LA PLATA-STILLA HAVET ARGENTINA-CHILE-URUGUAY
RUNDRESA 4
ARGENTINA MED PATAGONIEN OCH URUGUAY