Startsida
Om Tangotravel
Om Argentina
Startpaket
Hotell
Resmål/Priser
Jul & Nyårsresa
Specialresor
Chile
Återförsäljare/Resebyråer
Boka resa/Kontakta oss
STARTPAKET BUENOS AIRES
3 nätter från 11000 kr.

(Flyg, hotell med frukost 3 nätter, transfer från flygplatsen och citytur)
Prisexemplet ovan kan variera beroende på vilket flygbolag du väljer och vilken årstid du reser.
Klicka på länkarna för ytterligare information!

Rundresa 1
med lokala engelsktalande guider
Argentina-Uruguay

Dag 1. Avresa från Sverige. Natt på flygplanet.

Dag 2. Ankomst till Buenos Aires. Du blir hämtad på flygplatsen av vår transferservice som tar dig till hotellet. Vi gör en genomgång av resan och sedan är det dags för en citytur på cirka 3 timmar med en engelsktalande guide. Färden genom Buenos Aires tar dig bl a till hamnen La Boca , gamla stan San Telmo och Recoletakyrkogården där Evita Peron är begravd. För den som är fotbollsintresserad pågår säsongen här i Argentina Mars-Dec  (Extra)

Dag 3.
Fridag. Ett perfekt tillfälle att bekanta sig med staden. Den tangointresserade kan vi boka in på en show med middag (Extra). De som vill ha god mat i kombination med ett stort urval av viner kan bege sig till stadsdelen Palermo som har många högklassiga restauranger. Den vackra stadsdelen Belgrano ståtar med en av stadens bästa parrillor (stekhus) El Pobre Luis som är känd för sin goda mat. Ett par kvarter från parrillan ligger Chinatown som är värt ett besök.

Dag 4. Nu tar vi fram väckarklockan och ser till att passet är med i bagaget för klockan 8 på morgonen ska vi checka in inför båtresan över Rio de la Plata (3 tim.) till den charmiga staden Colonia i Uruguay. En guidad citytur på engelska genom den gamla kolonialstaden med dess kullerstensbelagda gator ger oss känslan av att tiden har stått stilla här. Solnedgången vid Rio de la Plata är ett praktfullt scenario för en eftermiddagsdrink på någon av uteserveringarna som kantar floden.

Dag 5. En fridag i Colonia ger oss tillfälle till att besöka någon av badsstränderna vid floden eller strosa runt i staden
och prova på någon av dom lokala vinsorterna eller maträtterna.

Dag 6. En knappt 3-timmes bussresa tar oss genom landskapet de 170 km. till huvudstaden Montevideo. En citytur (på engelska) visar vad staden har att erbjuda. Montevideo har fördelen av att ha vackra sandstränder med badvänligt vatten. En kvällspromenad på La Rambla (strandpromenaden) ger en känsla av hur det är i Rio de Janeiro.

Dag 7-8. Två hela dagar att bekanta sig med Montevideo. Om solen skiner kan man passa på att ta ett dopp i Playa Pocitos i centrala staden. Den som vill kan ta en heldagstur till Uruguays mest kända badort Punta del Este (Extra).  Montevideo har mycket att erbjuda för den nyfikne!

Dag 9. I dag tar vi en 3-timmars båttur tillbaks till Buenos Aires. En middag på ett av de många stekhusen i gamla stan San Telmo kanske smakar bra efter resan. Kvällen kan avslutas med en drink på någon av uteserveringarna på Plaza Dorrego mitt i gamla stan.

Dag 10. Vi tar en kort bussfärd ( 113 km ) norrut till San Antonio de Areco. När man åker genom Buenos Aires inser man att det verkligen är en storstad med ca 11 miljoner invånare.

Dag 11. Vi får en inblick i hur den argentinske ”cowboyen” lever när vi besöker en ”fiesta gaucha”. De bjuder på lunchen, som består av grillade specialiteter, samt underhållning. På eftermiddagen tar vi bussen till Buenos Aires.

Dag 12. Fridag i Buenos Aires. Dags för tangoshowen som du missade eller en stor biff på en restaurang kanske?

Dag 13. Fram med väckarklockan igen! Vi tar tåget (45 min.) till
El Tigre
. Där stiger vi ombord på båten som för oss genom Rio de la Platas delta till en ö där vi ska tillbringa natten. Det är en mycket avkopplande upplevelse att betrakta livet på floden innan solnedgången. Flodbåtarna åker fram och tillbaka med passagerare, post, drycker samt livsmedel till de bosatta bland de otaliga öarna i deltat.

Dag 14. På morgonen stiger vi på båten som tar oss till El Tigre och återfärden till Buenos Aires (3 tim). Vi hoppas att du har haft en oförglömlig vistelse i denna trevliga del av världen och utnyttjar den här kvällen till att säga ”på återseende” istället för att ”ta farväl” av staden!

Dag 15. För dig som inte har bokat extranätter eller tilläggsresor är det dags för transfer till flygplatsen Ezeiza.

Dag 16. Hemkomst till Sverige.
I resan ingår hotell med god turiststandard, frukost, alla färdmedel och utflykter som nämns i programmet förutom dem som är markerade (Extra).

Bokning: Se länken: Boka resa!
Pris: Del i dubbelrum: 12000 kr + flygbiljetten som du köper i din resebyrå. Enkelrumstillägg: 2800 kr
Inget minimideltagarkrav.
Avresor året om.
Svensktalande färdledare: Begär prisuppgift om ni önskar ha med en svenkstalande färdledare på resan eller delar av resan!
Du kan också lägga upp en egen rundresa som vi arrangerar åt dig
efter dina önskemål. Begär prisuppgift av oss för din resa!
Extranätter eller tilläggsarrangemang före eller efter rundturen:
Vill du kombinera resan med något annat resmål t ex Rio de Janeiro, Iguazufallen, Patagonien, Mar del Plata, Salta, Mendoza och eller Santiago de Chile meddelar du oss dina önskemål i samband med bokningen av rundresan och vi sänder dig prisuppgifter om dessa.
Denna resa går utmärkt att kombinera med Rio de Janeiro!
Dag 15 flyger du från Buenos Aires till Rio de Janeiro.
Du bestämmer själv antal dagar och program i Rio vid bokningen av
rundresan och vi sänder dig prisuppgifterna.
OBS! Denna variant kräver att du bokar flygbiljett Sverige-Buenos Aires/Buenos Aires-Rio-Sverige.
Vill du utöka resan med Iguazufallen bokar du flygbiljetten enligt följande:
Dag 1 Sverige-Buenos Aires. Dag 15 Buenos Aires-Puerto Iguazu. Om du t ex vill ha 3 nätter i Iguazu bokar du
Dag 18 Foz do Iguazu-Rio de Janeiro och efter önskat antal dagar i Rio
bestämmer du datum för hemresan Rio-Sverige.
OBS! Gula feber vaccination är obligatorisk vid resa till Iguazu!

 

 

 

 

 

 

RUNDRESA 1
ARGENTINA-URUGUAY
RUNDRESA 2
SVENSKBYGDER OCH VATTENFALL I
ARGENTINA-BRASILIEN-PARAGUAY-URUGUAY
RUNDRESA 3
RIO DE LA PLATA-STILLA HAVET ARGENTINA-CHILE-URUGUAY
RUNDRESA 4
ARGENTINA MED PATAGONIEN OCH URUGUAY