Startsida
Om Tangotravel
Om Argentina
Startpaket
Hotell
Resmål/Priser
Jul & Nyårsresa
Specialresor
Chile
Återförsäljare/Resebyråer
Boka resa/Kontakta oss
STARTPAKET BUENOS AIRES
3 nätter från 11000 kr.

(Flyg, hotell med frukost 3 nätter, transfer från flygplatsen och citytur)
Prisexemplet ovan kan variera beroende på vilket flygbolag du väljer och vilken årstid du reser.
Klicka på länkarna för ytterligare information!

Rundresa 2
med lokala engelsktalande guider.
Svenskbygder och vattenfall i Argentina-
Brasilien-Paraguay-Uruguay

Dag 1. Avresa från Sverige. Natt på flygplanet.

Dag 2. Ankomst till Buenos Aires. Du blir hämtad på flygplatsen av vår transferservice som tar dig till hotellet. Vi gör en genomgång av resan och sedan är det dags för en citytur på cirka 3 timmar med en engelsktalande guide. Färden genom Buenos Aires tar dig bl a till hamnen La Boca , gamla stan San Telmo och Recoletakyrkogården där Evita Peron är begravd. För den som är fotbollsintresserad pågår säsongen här i Argentina Mars-Dec  (Extra)

Dag 3. I dag reser vi som lokalbefolkningen gör, vi tar T-banan till tågstationen Retiro varifrån vi gör en kort tågresa (50 min.) till El Tigre. En timmes båtresa i floddeltat ger oss en inblick i hur folket lever här.
Innan tågresan till Buenos Aires har ni tid att strosa runt och/eller äta lunch ( Extra). 
Eftermiddagen samt kvällen är fri för egna aktiviteter.
Ett perfekt tillfälle att bekanta sig med staden. De som är intresserade av tango kan vi boka in på en show med middag. De som vill ha god mat i kombination med ett stort urval av viner kan bege sig till stadsdelen Palermo med många högklassiga restauranger. Den vackra stadsdelen Belgrano ståtar med en av stadens bästa parrillor (stekhus) El Pobre Luis som är känd för sin goda mat. Ett par kvarter från parrillan ligger Chinatown som är värt ett besök.

Dag 4. Nu dammar vi av passen igen och ställer väckarklockan på ringning! 8.00 är det incheckning och passkontroll inför båtfärden (3 tim.) över Rio de la Plata som tar oss till Colonia i Uruguay. En guidad citytur på engelska genom den gamla kolonialstaden med dess kullerstensbelagda gator ger oss känslan av att tiden har stått stilla här. Solnedgången vid Rio de la Plata är ett praktfullt scenario för en eftermiddagsdrink på någon av uteserveringarna som kantar floden.

Dag 5. Vi åker tillbaka över floden till Buenos Aires. I dag har vi möjlighet att upptäcka mer av vad staden har att erbjuda.

Dag 6. I dag tar vi en buss som under 1 ½ timme tar oss norrut genom Pampas. Vi ska besöka en ”fiesta gaucha” på en estancia.
De bjuder på lunchen, som består av grillade specialiteter, samt underhållning. På eftermiddagen återvänder vi till Buenos Aires.

Dag 7. Förmiddagen fri. På kvällen/natten åker vi med en bekväm sovbuss (ca 13 tim.) norrut genom landet till Misionesprovinsen.

Dag 8. På morgonen kommer vi fram till staden Oberá som är grundad 1924 av svenska utvandrare. Efter incheckning på hotellet och ”uppfräschning” gör vi ett besök på den svenska kyrkogården. Det är en märklig känsla att se en svensk kyrkogård så långt hemifrån.

Dag 9. I dag besöker vi den svenska kyrkan som numera är argentinsk. Fram till 90-talet var det svenska präster som höll i mässorna. Det finns fortfarande en stark svensk prägel här och svenskättlingarna besöker den ofta. Efter kyrkobesöket beger vi oss till nationernas park där det finns hus som representerar alla grupper av invandrare i området. De nordiska ättlingarna har ett gemensamt hus som de använder vid fester såsom midsommarfirandet m m. Sedan avslutar vi dagens utfärder med ett besök i den närbelägna fågelparken som inhyser en stor del av kontinentens fågelarter.

Dag 10. Först tar vi en buss (1 ½ tim) till provinsens huvudstad Posadas. I bussterminalen byter vi till en buss (ca 5 tim) som tar oss genom landskapet där den röda jordens folk bor.  Puerto Iguazu
är dagens slutstation!

Dag 11. Nu är det dags för ”de stora vattnen” eller Iguazu som det heter på ursprungsbefolkningens språk. På den brasilianska sidan har man ett utmärkt panorama över vattenfallen som till största delen befinner sig på den argentinska sidan. Här gäller det verkligen att inte glömma filmen till kameran eller videon! På eftermiddagen åker vi över till Ciudad del Este i Paraguay (extra, anordnas bara vissa delar av året!).  Närheten till trots så är skillnaderna påtagliga mellan städerna. Kommersen är livlig i denna stad och man får intrycket av att det är en jättemarknad.

Dag 12. Blev du imponerad av vad du såg i går så kan du förvänta dig någonting utöver det i dag! På den argentinska sidan vandrar man mellan fallen och när man blickar ner i ”Djävulens hals” Garganta del Diablo så är man väldigt glad att järnräcket som skiljer en från ”halsen” är starkt och stabilt! De modiga kan ta en motorbåtstur till randen av fallen (Extra). Under tiden så tar vi andra den betydligt lugnare båtfärden till ön mellan fallen. Där kan vi ligga på stranden och sola eller gå upp på bergstoppen med den vackra utsikten.

Dag 13. Tid för egna aktiviteter. Det finns intressanta utfärder (Extra) att göra i området: Ädelstensgruvorna i Wanda, 3-riksmötet Argentina-Brasilien-Paraguay, minisafaris, båtfärder m m.
För de som föredrar att åka tillbaks till Buenos Aires med nattbussen (ca 15 tim) är avgångstiden omkring klockan 18.00. De som föredrar flyget har ytterligare en möjlighet att besöka någon av stadens restauranger och barer.

Dag 14. Vi flyger de 1314 kilometrarna till Buenos Aires (Bussresenärerna från Iguazu anländer till bussterminalen på morgonen.) och checkar in på vårt hotell igen. Tid för egna aktiviteter.

Dag 15. För dig som inte har bokat extranätter eller tilläggsresor är det dags för transfer till flygplatsen Ezeiza.

Dag 16. Hemkomst till Sverige.
I resan ingår hotell med god turiststandard, frukost, alla färdmedel och utflykter som nämns i programmet förutom dem som är markerade (Extra). Nationalparksentreérna i Iguazu f n ca 50 usdollar ingår!

Bokning: Se länken: Boka resa!
Pris: Del i dubbelrum: 13500 kr + flygbiljetten som du köper i din resebyrå. Enkelrumstillägg: 3000 kr
Tillägg: Flygresa istället för buss Puerto Iguazu-Buenos Aires
dag 14 = 1200 kr.
OBS! Gula feber vaccination är obligatorisk!
Inget minimideltagarkrav.
Avresor året om.
Svensktalande färdledare: Begär prisuppgift om ni önskar ha med en svenkstalande färdledare på resan eller delar av resan!
Du kan också lägga upp en egen rundresa som vi arrangerar åt dig
efter dina önskemål. Begär prisuppgift av oss för din resa!
Extranätter eller tilläggsarrangemang före eller efter rundturen:
Vill du kombinera resan med något annat resmål t ex Patagonien, Mar del Plata, Salta, Mendoza och eller Santiago de Chile meddelar du oss dina önskemål i samband med bokningen av rundresan och vi sänder dig prisuppgifter om dessa.
Denna resa går utmärkt att kombinera med Rio de Janeiro!
Dag 14 flyger du från Foz do Iguazu till Rio de Janeiro.
Du bestämmer själv antal dagar och program i Rio vid bokningen av
rundresan och vi sänder dig prisuppgifterna.
OBS! Denna variant kräver att du bokar flygbiljett Sverige-Buenos Aires/Foz do Iguazu-Rio-Sverige.

RUNDRESA 1
ARGENTINA-URUGUAY
RUNDRESA 2
SVENSKBYGDER OCH VATTENFALL I
ARGENTINA-BRASILIEN-PARAGUAY-URUGUAY
RUNDRESA 3
RIO DE LA PLATA-STILLA HAVET ARGENTINA-CHILE-URUGUAY
RUNDRESA 4
ARGENTINA MED PATAGONIEN OCH URUGUAY