Startsida
Om Tangotravel
Om Argentina
Startpaket
Hotell
Resmål/Priser
Jul & Nyårsresa
Specialresor
Chile
Återförsäljare/Resebyråer
Boka resa/Kontakta oss
STARTPAKET BUENOS AIRES
3 nätter från 11000 kr.

(Flyg, hotell med frukost 3 nätter, transfer från flygplatsen och citytur)
Prisexemplet ovan kan variera beroende på vilket flygbolag du väljer och vilken årstid du reser.
Klicka på länkarna för ytterligare information!

Rundresa 4
med lokala engelsktalande guider
Argentina med Patagonien & Uruguay

Dag 1. Avresa från Sverige. Natt på flygplanet.

Dag 2. Ankomst till Buenos Aires. Du blir hämtad på flygplatsen av vår transferservice som tar dig till hotellet. Vi gör en genomgång av resan och sedan är det dags för en citytur på cirka 3 timmar med en engelsktalande guide. Färden genom Buenos Aires tar dig bl a till hamnen La Boca , gamla stan San Telmo och Recoletakyrkogården där Evita Peron är begravd. För den som är fotbollsintresserad pågår säsongen här i Argentina Mars-Dec  (Extra)

Dag 3. Fridag. Ett perfekt tillfälle att bekanta sig med staden. De som är intresserade av tango kan vi boka in på en show med middag (Extra). De som vill ha god mat i kombination med ett stort urval av viner kan bege sig till stadsdelen Palermo med många högklassiga restauranger. Den vackra stadsdelen Belgrano ståtar med en av stadens bästa parrillor (stekhus) El Pobre Luis som är känd för sin goda mat. Ett par kvarter från parrillan ligger Chinatown som är värt ett besök.

Dag 4. Nu tar vi fram väckarklockan och ser till att passet är med i bagaget för klockan 8 på morgonen ska vi checka in inför båtresan över Rio de la Plata (3 tim.) till den charmiga staden Colonia i Uruguay. En guidad citytur på engelska genom den gamla kolonialstaden med dess kullerstensbelagda gator ger oss känslan av att tiden har stått stilla här. Solnedgången vid Rio de la Plata är ett praktfullt scenario för en eftermiddagsdrink på någon av uteserveringarna som kantar floden.

Dag 5. En knappt 3-timmes bussresa tar oss genom landskapet de 170 km. till huvudstaden Montevideo. En citytur (på engelska) visar vad staden har att erbjuda. Montevideo har fördelen av att ha vackra sandstränder med badvänligt vatten. En kvällspromenad på La Rambla (strandpromenaden) ger en känsla av hur det är i Rio de Janeiro.

Dag 6. En hel dag att bekanta sig med Montevideo. Om solen skiner kan man passa på att ta ett dopp i Playa Pocitos i centrala staden. Den som vill kan ta en heldagstur till Uruguays mest kända badort Punta del Este (Extra).  Montevideo har mycket att erbjuda för den nyfikne!

Dag 7. Vi åker tillbaka över floden till Buenos Aires. (Alternativt tar vi bussen till Colonia och båt därifrån beroende på den aktuella tidtabellen!). I kväll är det ”fria aktiviteter”. De som inte gick på tangoshow kan göra det nu istället (Extra).

Dag 8. En bussresa på 5 timmar tar oss genom ett pampas fullt av betande kor. Målet för resan är Argentinas största badort Mar del Plata (silverhavet översatt från spanskan). Staden är kantad av flera kilometerslånga sandstränder. Restaurangutbudet är stort med parrillor, pasta- samt fisk- och skaldjursrestauranger.

Dag 9. Beachdag hela dagen! De som inte vill bli för solbrända kan besöka det stora kasinot eller ta en promenad i hamnen.

Dag 10. Fria aktiviteter under dagen. På kvällen tar vi nattbussen (16 tim) mot Patagonien, till  Puerto Madryn på Valdéshalvön som är känd för sin storslagna natur med ett rikt djurliv.

Dag 11. Ankomst till Puerto Madryn. Vi checkar in på hotellet och resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 12. Djurlivet på Punta Tombo är varierat. Pingviner, sjölejon, sälar m m lever i detta natursköna område.

Dag 13. Den här dagen är vikt för alla som vill göra någon utflykt beroende på sitt specialintresse. Hos den lokala researrangören kan du boka den turen som just du är intresserad av (Extra). Vill du t ex göra en fotosafari bland valarna (OBS! säsongen är juni-början av Dec. är det bara att välja fritt).

Dag 14. Återfärd till Buenos Aires. Vi tar flyget ”hem” den här gången. Nu kan du passa på att ta ett ordentligt avsked av denna stad. En riktigt stor argentinsk stek är kanske inte den sämsta avskedsmåltiden (för den här gången).

Dag 15. För dig som inte har bokat extranätter eller tilläggsresor är det dags för transfer till flygplatsen Ezeiza.

Dag 16. Sön. Hemkomst till Sverige.

I resan ingår hotell med god turiststandard, frukost, alla färdmedel och utflykter som nämns i programmet förutom dem som är markerade (Extra).
Bokning: Se länken: Boka resa!
Pris: Del i dubbelrum: 17000 kr + flygbiljetten som du köper i din resebyrå. Enkelrumstillägg: 4000 kr
Inget minimideltagarkrav.
Avresor året om.
Svensktalande färdledare: Begär prisuppgift om ni önskar ha med en svenkstalande färdledare på resan eller delar av resan!
Du kan också lägga upp en egen rundresa som vi arrangerar åt dig
efter dina önskemål. Begär prisuppgift av oss för din resa!

Angående bussresan  till Puerto Madryn vill vi påpeka att vi använder oss av bekväma bussar som är utrustade med w/c. Det är ett trevligt sätt att resa på, se landskapet och känna av dom stora avstånden i detta Avresor Okt-Mars.
Begär prisuppgift!

Extranätter eller tilläggsarrangemang före eller efter rundturen:
Vill du kombinera resan med något annat resmål t ex Rio de Janeiro, Iguazufallen (Obligatorisk vaccination mot Gula febern vid besök i Iguazu!), Salta, Mendoza och eller Santiago de Chile meddelar du oss
dina önskemål i samband med bokningen av rundresan och vi sänder dig prisuppgifter om dessa.
Denna resa går utmärkt att kombinera med Rio de Janeiro!
Dag 15 flyger du från Buenos Aires till Rio de Janeiro. Du bestämmer själv antal dagar och program i Rio vid bokningen av rundresan och vi sänder dig prisuppgifterna.
OBS! Denna variant kräver att du bokar flygbiljett Sverige-Buenos Aires/Buenos Aires-Rio-Sverige.
Vill du utöka resan med Iguazufallen bokar du flygbiljetten enligt följande:
Dag 1 Sverige-Buenos Aires. Dag 15 Buenos Aires-Puerto Iguazu. Om du t ex vill ha 3 nätter i Iguazu bokar du Dag 18 Foz do Iguazu-Rio de Janeiro och efter önskat antal dagar i Rio bestämmer du datum
för hemresan Rio Sverige.
OBS! Gula feber vaccination är obligatoriskt vid besök i Iguazu!

RUNDRESA 1
ARGENTINA-URUGUAY
RUNDRESA 2
SVENSKBYGDER OCH VATTENFALL I
ARGENTINA-BRASILIEN-PARAGUAY-URUGUAY
RUNDRESA 3
RIO DE LA PLATA-STILLA HAVET ARGENTINA-CHILE-URUGUAY
RUNDRESA 4
ARGENTINA MED PATAGONIEN OCH URUGUAY